WoW gold historik

Försäljningen av guld i World of Warcraft (eller WoW Gold som alla snabbt säger) började omgående efter att spelet släpptes. Under spelets första levnadsår var försäljningen mycket omfattande eftersom det var relativt att samla på sig guld och det gick snabbt och smärtfritt att föra över guldet via postsystemet i spelet. Stora wow gold farms eller sweat shops som det även kallads växte fram i olika asiatiska länder men främst i Kina. I en sådan wow gold farm sitter tiotals ungdomar och spelar World of Warcraft i enda syftet att samla på sig guld till en lön på så lite som $0.50 i timmen. Många entrepenörer från väst flyttade även till olika asiatiska länder för att där styra över sina sweat shops och sälje guldet till mångdubbla priset av vad det kostade att ”producera” det.

Giganter inom WoW gold

Den största wow gold-affären var länge IGE. Denna webbsida tjänade även stora pengar och dess VD är känd för sina resor i privatjet – även efter att Blizzard började jaga wow-gold-försäljningsverksamheten. Blizzard bedrev riktade åtgärder mot IGE och lyckades bannlysa deras konton och de flesta av deraas kunder från World of Warcraft. Detta i samband med fortsatt höga utgifter (såsom privatjet) gjorde att IGE gick i konkurs och numera är uppköpta och drivs av andra ägare.

IGE har nu även ett bra affiliatesystem som gör det möjligt att tjäna pengar på att rekommendera deras tjänster. Den totala försäljningen av WoW gold är dock fortsatt minskande och leveranserna är svåra och tidskrävande eftersom säljaren måste möta kunderna inne i spelet för att ge guldet till köparen. Numera måste därför säljarsidorna ha stora team med anställda som sitter online och sköter leveranserna via en live chat på webshoppen. Detta i kombination med att både köpare och säljare godtyckligt kan drabbas av Blizzard och bli avstängda gör att många väljer att inte köpa wow gold alls längre.

Vi kommer snart att posta en längre artikel om IGE på den här webbplatsen. Dess historia kommer att hjälpa dig förstå de många problemen som finns inblandade i försäljningen av WoW gold. Många köpare känner sig utelämnade eftersom de inte kan rapportera brister till Blizzard (en spelare som kontaktar Blizzard för att klaga på wow-gold-säljare skulle bara själv bli avstängd eftersom det är förbjudet att köpa wow gold) men i själva verket finns det mycket som du som kund kan göra för att hävda din rätt. Vi kommer även att skriva mer om detta vid senare tillfällen.

Just därför är det viktigt att du som kund väljer att köpa från de säljare av wow gold som är pålitliga och har varit med i branchen länge. På så sätt kan du lita på att du snabbt får ditt guld utan att drabbas av Blizzards banningar. Dessa bannlysningar undviks effektivt av de wow goldsäljare som rekommenderas på den här webbplatsen.